Blogmas 2018 | Christmas Recipes Special | #3
poniedziałek, grudnia 03, 2018
Jeżeli tak jak ja nie myślałyście wcześniej o pieczeniu pierniczków lub też po prostu nie miałyście na to czasu, to mam dla Was przepis, który jest idealny dla wszystkich spóźnialskich. Pierniczki z tego przepisu wychodzą zawsze, a dzięki temu, że używa się do nich sztucznego miodu ciasto nie wymaga leżakowania, a same pierniczki, jak na pierniczki, szybko miękną i dają się zjeść. Inspiracją do dzisiejszego wpisu były nasze zajęcia kulinarne w pracy, które odbywają się tematycznie zgodnie z motywem przewodnim każdego miesiąca. Oczywiście chyba nie muszę mówić kto te zajęcia kulinarne w Ośrodku koordynuje... Tak moi drodzy, Autysta też człowiek i uczy się gotować ;)
Kilka lat temu wypróbowałam kilka przepisów i jedynym jaki spełnia moje oczekiwania jest przepis z bloga mojewypieki.com*. Podstawowe składniki, łatwa receptura, dzięki którym (a potwierdza to dzisiejszy dzień) w ciągu godziny można wyczarować cudowne pierniczki. Pomijam cały proces lukrowania i misternego ozdabiania, bo niestety na to trzeba mieć bardzo dużo czasu ;)
*do przepisu traficie po linku mojewypieki
11 komentarze
Uwielbiam grudzień i wypieki pierniczków :D
OdpowiedzUsuńOstatnio mam fazę na pierniki:D
OdpowiedzUsuńApetycznie wyglądają tak udekorowane pierniczki :)
OdpowiedzUsuńApetycznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńZrobię je, bo każdy przepis ze stronki Moje wypieki mi wychodzi :D Jedynie nie będę ich dekorować, bo to nie na moje nerwy ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pierniczki >
OdpowiedzUsuń<3
Też zawsze korzystam z tego przepisu. Ja pierniczki w tym roku planuję zrobić w najbliższy piątek :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym z chęcią ;)
OdpowiedzUsuńSkorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńJa dopiero po 15 będę piekła, bo na razie czeka mnie nauka :(
OdpowiedzUsuńWłaśnie poszukiwałam jakichś smakowitych przepisów na święta, które zbliżają się już wielkimi krokami. Myślę, że je odnalazłam. Niektóre z tych smaków chciałabym poznać bliżej, więc na pewno z niektórych z tych przepisów skorzystam. Dziękuję za inspirację! :)
OdpowiedzUsuńCześć! Mam na imię Aneta i czytam wszystkie komentarze, które zostawiacie. Chętnie na nie odpowiadam, jeśli tylko mam czas :)
Przyznaję, że usuwam spam :)
Jeśli chcesz napisać do mnie całkiem prywatnie, korzystaj z maila: espe.blog@gmail.com
Pozdrawiam!